Tom Cosyns draaide op Festiloco.

Tweede editie Festiloco lokt massa volk: Meer dan 6.500 mensen feesten erop los aan drie podia. Vorig jaar lokte Festiloco tijdens de eerste editie al 4.000 bezoekers. Dit jaar werd de festivalzone rond voetgangersbrug ‘t Oeverstekse uitgebreid met het Dr. Hemerijckxplein en kwam er een derde ‘stage’ of podium. Op de ‘loco stage’ op het Dr. Hemerijckxplein traden artiesten uit de nineties op, zoals 2 Fabiola, Get Ready en The Mackenzie feat. Jessy. In de tent aan de overkant van de Dender stond dit jaar de ‘Bonzai stage’, waar de Bonzailegendes van weleer de dertigste verjaardag van Bonzai vierden. De ‘Loco Skihut’, pal aan voetgangersbrug ‘t Oeversteksken, aan de kant van het park, was dan weer een volledig nieuw podium. Daar brachten onder andere Dorothee Vegas & Like Maarten, de Alpenzusjes, Tom Cosyns en Jeroen Visser après-ski-muziek. In totaal traden er een dertigtal artiesten op.

Het staat dan ook al vast dat er een derde editie komt. Die zal plaatsvinden op 8 juli 2023, opnieuw langs de Dender aan het stadspark van Ninove en ook Tom Cosyns zal opnieuw een Dk set draaiden dan.