Uw Trouw of huwelijksfeest met een TOP DJ

Wij zijn overtuigd van onze professionele manier van werken die van toepassing is op uw wensen en behoeften. Indien u beslist om Tom te boeken, wordt er een overeenkomst gemaakt.  Voor elk feest werken we met een overeenkomst en voorschot, zo ben u zeker van de DJ boeking, dit jaar alleen kregen we meer dan 20 telefoons van mensen die enkele dagen voor het feest plots zonder DJ zaten. Bij Tom gebeurd dit niet hij is een zelfstandig DJ en dit is zijn beroep.  We hebben steeds een vervanger klaar voor mocht er wegens omstandigheden toch iets gebeuren.

Vrijblijvend gesprek en persoonlijke werkwijze

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke werkwijze. Dit betekent dat u bij ons een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek heeft, waarbij wij al jullie wensen bespreken. Denk hierbij aan muziekwensen en wensen met betrekking tot de uitstraling van de show. Tijdens dit gesprek delen we graag onze eerdere ervaringen en voorzien we jullie graag van tips en nieuwe inspiraties. Door dit kennismakingsgesprek komen zowel jullie als wij niet voor verassingen te staan op de grote dag!

Wilt u Tom boeken als DJ Trouwfeest of een vrijblijvende afspraak bel dan op: 0495/21 45 83, mail: info@djtom.be of ga naar onze contactpagina.

dj trouwfeest

 


Ga voor de juiste DJ

Entertainment voor bruiloftsrecepties is er in alle soorten en maten, maar een DJ is een van de modernere opties die beschikbaar zijn en is een steeds populairdere keuze geworden in plaats van livemuziek. Niet alle DJ’s zijn echter geschikt voor het draaien van trouwfeesten. En zelfs degenen die dat wel zijn, zijn misschien niet geschikt voor jullie huwelijksreceptie. Dus laten we eens kijken hoe je de opties voor een bruiloft DJ kunt beperken tot één.

Redenen om een bruiloft-DJ te huren

Meestal kiezen bruidsparen tussen een DJ of live entertainment zoals een band. Je kunt ook van beide opties afzien en je eigen bruiloft als DJ organiseren (een ambitieuze keuze!) of een combinatie van de twee. Als je twijfelt, zijn hier een paar voordelen van een DJ Trouwfeest.

– Het is kosteneffectief. Vergeleken met live muzikaal entertainment hebben DJ’s meestal lagere tarieven. Dit is niet altijd waar, maar over het algemeen hebben DJ’s minder huishoudelijke kosten. Bands vereisen meer mankracht en mogelijk meer reiskosten vanwege hun apparatuur.

– Luister naar je favoriete muziek, zoals je het je herinnert. Begrijp ons niet verkeerd: We houden van een coverband. Als je Elton John’s “The Way You Look Tonight” als je eerste dansnummer hebt gekozen omdat het een specifiek romantisch moment voor je oproept, is het fijn om te weten dat het net zo zal klinken als toen je er verliefd op werd.

– DJ’s kunnen het publiek lezen. Alle artiesten zouden de zaal moeten kunnen lezen, maar DJ’s hebben de unieke mogelijkheid om de muzikale richting te veranderen met slechts een paar belangrijke mix-elementen. Bands, aan de andere kant, zullen meestal een nummer moeten afmaken, zelfs als het publiek het niet leuk lijkt te vinden. Bands hebben ook de neiging om een vaste line-up te hebben waar ze zich aan houden voor formele evenementen.

Hoe kies je een DJ voor je bruiloft?

Begin je zoektocht vroeg.

Hoewel het kiezen van je bruiloft DJ niet het allereerste op je trouw checklist hoeft te zijn, zou het ook niet een van de laatste moeten zijn. Zodra je je trouwlocatie hebt gekozen, is entertainment je volgende aandachtspunt. Net als locaties zijn gewilde DJ’s snel volgeboekt. Aarzel dus niet om je zoektocht te beginnen, vooral als je topkeuzes populair zijn in je omgeving.

Denk na over je stijl.

Zoals we al zeiden, zijn niet alle DJ’s bedoeld als bruiloft DJ – het is een brede titel. Bruiloft DJ’s zijn specifieke experts in hoe recepties flow en hoe om muziek die vele demografische past kiezen. Zorg ervoor dat je DJ’s zonder specifieke ervaring met bruiloften meteen schrapt (tenzij je een onconventionele receptie hebt of een vriend vraagt om DJ te zijn, natuurlijk).

Een DJ Trouwfeest  kan nog steeds een heleboel verschillende dingen betekenen. Het is dus belangrijk om jullie stijl en visie op de bruiloft in gedachten te houden. Als je meer van de oude stempel bent en een fan bent van muziek uit de jaren 60, 70 en 80, ga dan bijvoorbeeld op zoek naar een DJ die gespecialiseerd is in muziek uit die decennia. Als je meer van rap of pop of andere meer moderne genres houdt, wil je een DJ vinden die goed thuis is in de top van de hitlijsten.

Vraag rond voor aanbevelingen.

De gemakkelijkste manier om een verkoper te vinden: mond-tot-mond aanbevelingen. Vraag je familie, vrienden, collega’s, wie dan ook of ze een DJ hebben ingehuurd die ze goed vonden. Zelfs als ze niet verloofd of getrouwd zijn, kunnen ze onlangs een bruiloft hebben bijgewoond met een DJ Trouwfeest die echt indruk op hen heeft gemaakt.

Natuurlijk kun je ook altijd op het internet vertrouwen om je te helpen met je zoektocht. We raden je aan om te beginnen met een zoektocht naar een leverancier bij een gerenommeerde bron voor bruiloften. Wij zijn bevooroordeeld, maar Zola maakt het zoeken naar leveranciers in principe naadloos. Je kunt doorgelichte recensies van echte bruidsparen lezen, zien welke diensten elke DJ specifiek aanbiedt en nog veel meer. Het is een gemakkelijke manier om je zoektocht te beperken tot minstens een handvol opties.

Let bij het zoeken op internet vooral op trends in de recensies. Kijk bijvoorbeeld uit naar eventuele vermeldingen van traagheid-je wilt niet dat iets je receptie ophoudt als je klaar bent om te feesten.

Zodra je je top drie DJ opties hebt gekozen, neem je contact met ze op om er zeker van te zijn dat ze beschikbaar zijn op jullie trouwdatum. Als dat zo is, plan dan een bel-, persoonlijke of zelfs FaceTime-afspraak om te praten. Deze ontmoetingen zijn je kans om alle informatie te krijgen die je nodig hebt om je bruiloft-dj te kiezen. Hier is een lijst met vragen die je wilt stellen:

Hoe lang ben je al DJ?
Hoeveel bruiloften heb je gedaan?
Hoeveel bruiloften doe je per jaar?
Ben jij of is iemand van je team de DJ op de dag zelf?
Hoe zou je je stijl omschrijven?
Heb je voorbeelden van je werk?
Bent u bekend met onze feestzaal?
Hoeveel apparatuur heb je nodig?
Moeten wij voor aparte apparatuur zorgen?
Bent u van plan verlichting of speciale effecten te gebruiken?
Hoe gaat u om met verzoeknummers?
Hoe werk je per uur of aan ons vast tarief?
Hoe krijg je een verlegen menigte in beweging?
Kunnen wij de speellijst maken?
Gebruikt u een vooraf bepaalde setlist?

Zet alles op papier.

Voordat je je DJ Trouwfeest vastlegt, zorg er dan voor dat je al deze details op papier hebt staan. Zorg ervoor dat je alle speciale verzoeken noteert, inclusief aanbevelingen voor bepaalde nummers, exacte begin- en eindtijden, wie de DJ zal zijn op de dag zelf, enz.

Zodra je je DJ hebt gekozen, zul je waarschijnlijk de taak krijgen om een lijst op te stellen met nummers die je absoluut moet horen, een andere lijst met nummers die je absoluut niet mag spelen en een lijst met nummers die je wel mag horen, maar die je niet nodig hebt. Daarna zal je DJ het overnemen.